top of page
f27d33_e618c00bc2254235a9cead0b8940d2cf~mv2.jpg

ONZE LESSEN

De manege biedt groepslessen aan van beginnersniveau tot aan de gevorderden. De lessen worden gegeven door verschillende lesgevers, verspreid over verschillende dagen.

Voor degenen die nog geen lid zijn en graag bij ons willen paardrijden, verzoeken we vriendelijk om eerst contact met ons op te nemen.

 

Boek je les steeds 24 uur op voorhand. Zo ben je zeker van een plaatsje.  Dit kan je doen door te klikken om een onderstaande les uit de lijst of nog eenvoudiger via de lesrooster waar je de aantal inschrijvingen kan zien per les.

Wil je op een manegepaard rijden?
Boek ten laatste 24 uur voor de les, zo ben je zeker van een paard. Boek je toch later, dan is het mogelijk dat er geen paard meer beschikbaar is. In dat geval wordt je les verzet naar de volgende week. Een terugbetaling is niet mogelijk. Als we toch nog een paard voor je kunnen regelen, rekenen we €5 extra aan voor het aanpassen van de planning. Dit bedrag zal je moeten betalen voor de aanvang van de les via betaal €5

Rij je mee met je eigen paard?
Ook dan raden we je aan om ten laatste 24 uur voor de les te reserveren. Zo hebben we genoeg tijd om de groepen eventueel aan te passen indien het nodig zou zijn.

Dinsdag

 

Woensdag

 

Donderdag

 

 

Vrijdag

 

Zaterdag

 

Zondag

De lessen

 

Staples: De kinderen die nog nooit op een paard hebben gezeten, leren in deze les de eerste stappen tot ze kunnen draven.

Drafles: In de drafles leren de kinderen figuren rijden en hun eerste passen galop.

 

Drafles/Galoples: In de drafles/Galoples leren de kinderen figuren rijden en oefenen ze verder aan de  galop.

 

Galoples: In de galoples leren de kinderen door elkaar rijden en kunnen ze zelfstandig galoperen.

 

Beginners dressuur: Bij de beginners dressuur leren de kinderen de eerste complexere dressuuroefeningen.

 

Gevorderde dressuur I: In deze les worden er meer en meer dressuuroefeningen gereden en wordt er meer en meer gewerkt op verfijning.

 

Gevorderde dressuur II: Dit is de hoogste les die we bieden. In deze les wordt er geoefend op het beste uit jezelf en je paard te halen. Deze les wordt gereden door de ruiters die op wedstrijd gaan en de recreatieve ruiters die op een hoger niveau dressuur rijden.

 

De cavaletie-lessen bereiden je voor op opwindende paardensprongen, met focus op precisie, vertrouwen en coördinatie. Verbetering van balans, ritme en het opbouwen van een vertrouwensband tussen jou en je paard staan centraal.

Onze beginners springlessen zijn perfect na de cavaletti-lessen. Hier verfijn je je basisspringvaardigheden, met nadruk op veiligheid, controle en zelfvertrouwen. Groepslessen worden aangepast aan het comfortniveau van elke deelnemer.

Gevorderde springlessen zijn gericht op het verfijnen van techniek en voorbereiding op uitdagende parcoursen. Onder begeleiding van ervaren instructeurs leer je geavanceerde technieken. Elke les verbetert je vaardigheden en helpt je grenzen te verleggen, zodat jij en je paard een hoger niveau kunnen bereiken.

Bij een annulatie die tijdig wordt doorgegeven (24 uur van tevoren), ontvangt u een tegoedcode die u kunt gebruiken voor uw volgende boeking. Als u op het laatste moment annuleert, kunnen wij helaas geen tegoed verstrekken, omdat onze planning al is vastgesteld en het zeer moeilijk is om aanpassingen te maken.

bottom of page